MEDVEBARLANG (Chişcău, Bihar megye)

 

MEDVEBARLANG Chişcău, Bihar megye

ERDÉLYI-KÖZÉPHEGYSÉG TERMÉSZETES PARK
LEGFONTOSABB TURISZTIKAI LÁTVÁNYOSSÁGA

hivatalos oldal

PEŞTERA URŞILOR

A Medvebarlang, az Erdélyi-Középhegységek fő turisztikai látványosságát képezi. A legjobban berendezett barlang, Bihar megyei Chişcău faluban helyezkedik, és a turisták számára megnyitja a hegyek szíve felé irányuló kapuit. Fedezd fel te is a természet csodaművét és lehetőség adódik egy újvilág felfedezésére, csak itt, a Medvebarlangba!

Medvebarlangi fotógaléria

1975 óta meghatja a világ minden sarkából származó turistákat

A Medvebarlang rövid bemutatója

A Medvebarlangot (Chişcău, Bihar megye), véletlenszerűen fedezték fel, 1975-ben. A helyi aknabányászatok során, a földalatti nyílást, a bejárat robbantásával végezték. Traian Curta nevezetű bányász, volt az, aki először ereszkedett le ebbe a barlangba, végigjárva a galériát, amíg elérte a barlang Nagy Termét.

Újabb, "Speodava" (Ştei ) amatőr barlangkutatók által végzett kutatások sora következett, majd ezeket követték, az "Emil Racoviţă" Barlangkutatói Intézmény szakértői, együttműködve a Nagyváradi Ţara Crişurilor Múzeum képviselőivel. 1980-ban, 5 év kutatási és berendezési időszak elteltével, a Medvebarlang megnyitotta kapuit a látogatóknak.

Fedezd fel a Medvebarlangot

A Medvebarlang 4 fő galériából áll: Csontgaléria, Emil Racoviţă galéria, Gyertyagaléria és a Tudományos galéria. Emil Racoviţă galéria folytatásában található Tudományos galériába való hozzáférés, csak a szakképzett barlangkutatóknak lehetséges. A hozzáférés egy 30 m hosszú aknán keresztül történik.

A közönség számára hozzáférhető 3 főgalériában, felfedezhetők a barlangi medve maradványai, számos fossziliák, melyektől származik a barlang elnevezése is, valamint különböző megható természetes alakzatok, mint a sztalaktit és sztalagmit, melyek közül egyeseket elneveztek jellegzetességük szerint: Varázspalota, Törpeház, Tavirózsás Tó, Idősek Tanácsa stb.

 

Hasznos információk a Medvebarlangról

Chişcău, Bihar megye

Medvebarlang nyitvatartás

Akkor látogasson Bear Cave keddtől vasárnapig 10:00-05:00 p.m. Hétfő barlang zárva.

A barlangba való belépés, minimum 3 személyes csoportba lehetséges, egy-egy idegenvezetővel, aki bemutatja a barlang számos szépségeit és történelméről beszél.

A barlang látogatási időtartama kb. 45 perc.

Bears’ Cave entry fee

A Medvebarlangba való belépési díj 30 Lej felnőtteknek és 15 Lej a gyerekeknek.

 

Hogyan érhető el a Medvebarlang

A Medvebarlangot személykocsival közelítheti meg. A bejárat az E79 számú nemzeti úton történik, Sudrigiu helyiségből. Innen követni kell a 763 számú nemzeti utat, Chişcău helyiségig.

Amennyiben GPS-t használ, a koordináták: 46.556610, 22.569993 (46°33'23.8"N 22°34'12.0"E).

Lásd a helyiséget a térképen

Helyi szálláshelyek

Ajánlatunk Iadolina Hotel (Stana de Vale).

Amennyiben egy egész hétvégét, vagy több napot is szeretne tölteni az Erdélyi-Középhegység Természetes Parkban, akkor bátran válassza a természet központjában helyezkedő Stâna de Vale szép üdülőhelyet. Iadolina Hotel kiemelkedő, 3 csillagos szállási feltételeket biztosít.

Több részlet Iadolina Hotel

 
 
x

PesteraUrsilor.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >