Stâna de Vale

Stâna de Vale

Stâna de Vale este o oază de liniște și tratament, situată în inima Ardealului, în creierul munților Apuseni, la peste 1.000 de metri altitudine. Este un loc renumit în primul rând pentru apele oligominerale și feruginoase, bioclimatul tonic caracterizat prin presiune atmosferică scăzută, radiatia solara intensa si ionizarea crescută a aerului. Mai mult de atât, asezarea geografică a stațiunii Stâna de Vale oferă o serie de peisaje extraordinare și numeroase obiective turistice naturale.Stâna de Vale este una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România.

STANADEVALE.RO

Stațiunea Stâna de Vale este accesibilă din drumul național (DN 76) Oradea–Deva până la Beiuș. Părăsind drumul național DN 76 și trecând prin localitatea Budureasa DJ 764A se ajunge la Stâna de Vale, parcurgând un drum cu serpentine de aproximativ 27 km.

Obiective Turistice

  • Cascade surprinzătoare – Munţii Apuseni ascund o mulţime de cascade deosebit de frumoase. În staţiunea Stâna de Vale poţi admira cascada construită pentru Izvorul Minunilor, după care te poţi aventura pe unul dintre traseele marcate pentru a descoperi şi alte curgeri de apă impresionante.
  • Peștera Urșilor – Peștera situată în localitatea Chișcău, comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 kilometri. Peștera este renumită datorita urmelor si fosilelor de urs de cavernă, animal care a disparut în urmă cu 15.000 de ani. Tot aici au fost găsite fosile de capră neagra, ibex, leu și hienă de peșteră. Tot timpul anului, temperatura din peșteră este de 10 °C.

Indiferent că alegi relaxarea în staţiunea Stâna de Vale sau să urmezi traseele marcate corespunzător din jurul acesteia, te bucuri în permanenţă de linişte şi pace. Departe de stresul cotidian şi de aglomerările urbane, Stâna de Vale te întâmpină cu cele mai frumoase peisaje naturale.